Често задавани въпроси за къртене и извозване на бетон

Къртене и извозване на бетон е прост и лесен процес, ако знаете какво точно правите. Къртенето на бетон сами може да Ви спести пари, но може да отнеме много време и усилия.

Плюс това, ако наемате изпълнител за изливане на нов бетон, справянето с разрушаването сами може всъщност да ви струва повече такси за изхвърляне.

Трябва ли да ремонтирам или да изкъртя бетона?

Най-напред трябва да решите кой подход е най-подходящ за справяне с вашия конкретен проект.

  • Като цяло, пълното отстраняване на бетон е най-добрият Ви вариант, ако някое от следните неща се случи на вашата алея, вътрешен двор, тротоар или плоча:
  • Множество пукнатини – широки и дълбоки пукнатини, които са неравномерни/утаени от едната страна
  • Изтласкване от замръзване – част от бетона се избутва нагоре поради замръзване, което се получава в по-студен климат
  • Утаен бетон – причинен от неправилна подготовка на основата

Простото поправяне на бетона може да бъде по-рентабилният и по-бърз вариант в тези ситуации:

  • Тънки пукнатини – малки пукнатини с косми, без признаци на утаяване
  • Потънал бетон – причинен от тежко оборудване или товар (напр. тежък контейнер за боклук), поставен върху бетона

Как фирмите къртене и извозване на бетон?

Има много начини, които фирмите за къртене на бетон могат да използват за извозване на бетон. Ето два от най-често използваните инструменти…

  • Бобкат, оборудван с хидравлична или пневматична приставка за прекъсвач.
  • Друг често срещан инструмент е ударният чук.

Обикновено изпълнителят ще донесе и контейнер за боклук на обекта. След като бетонът е изкъртен, бобката го зарежда в контейнера за боклук и го извозва до депо за отпадъци или до рециклираща машина за бетон.

Как да организирам извозването на бетон и отпадъци

Бетонът не може да отиде в кошчето Ви, така че проверете възможностите си за изхвърляне поне седмица напред. Някои компании за рециклиране на бетон (потърсете онлайн „услуги за рециклиране“) го приемат безплатно или начисляват малка такса за товар. Повечето добавят допълнителна такса, ако бетонът съдържа стоманена мрежа или арматура. За съжаление, няма да разберете дали вашият има метал в него, докато не започнете да го разбивате. Така че изчислете общата си цена въз основа на по-високата ставка. Също така имайте предвид, че типичните 12 x 14 фута. вътрешен двор тежи около 5000 паунда. Това означава, че ще плащате таксите за поне три товара и ще правите поне три пътувания, дори ако имате 1-тонен пикап.

Другата Ви възможност е да наемете контейнер за. Не гадайте за правилния размер. Вместо това дайте на фирмата за извозване на бетон и отпадъци размерите и дебелината на вашия вътрешен двор и ги оставете да измислят правилния размер за вашата работа. Уверете се, че всеки контейнер за боклук, който наемате, има входна врата за по-лесно товарене.