Фитнес у дома

Да създадем фитнес място в собствения си дом не е толкова сложно


Създаване на пространство


Първо, трябва да решите за територията, където ще провеждате вашите фитнес занимания. Най-доброто място за тренировки е фитнес залата, а в къщи обикновено най-просторната стая в апартамента. Извадете ненужните предмети, така че да Ви е удобно да лежите на пода, както по дължина, така и напречно. Огледайте се наоколо, така че наблизо да няма стъклени или други предмети от декора на апартамента.


Избор на спортно оборудване


Можете, разбира се, да отидете в магазина за спортни стоки и да купите всичко, което Ви е необходимо там като спортно оборудване. Но, това е излишно. Всички спортни стоки и аксесоари са на една ръка разстояние.


Дъмбели


Вземете две празни въртящи се бутилки, напълнете ги с пясък, морски камъни или вода. Накратко всичко, което може да създаде допълнително натоварване.


Килим


Това може да бъде просто покривало, сгънете го наполовина вертикално. Основното е, че за фитнес подът да не е прекалено мек или обратно, твърде твърд, изберете средата. И накрая мускулите ще ви благодарят.


Стол


Това е истински фитнес уред. Благодарение на стола можете да изпълнявате огромен брой упражнения, в които ще участват всички мускулни групи. Основното е, че столът е стабилен, без повреди и неизправност. Най-добре е да използвате класически дървен стол.


Вода и кърпа


Водата ще Ви помогне да възстановите дъха си, а кърпата лесно ще премахне следи от усърдие и стрес.
Ако искате да се занимавате с фитнес в комфорта на собствения си дом, тогава купете фитнес уреди за дома. Тренирането с бягане, стречинг или сила може да се практикува у дома на симулатора, който е лесен за инсталиране, сгъване и съхраняване.


Фитнес уреди за упражнения


Бягащите пътеки са една от най-популярните домашни „здравни машини“.
Когато купувате бягаща пътека, проверете дали тя има достатъчно широка пътечка за бягане, плавно действие, предпазни клапани, стабилно позициониране и функции на накланяне. Проверете дали дизайнът му може да издържи значително тегло и как работи при максимално натоварване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *