Трамплини или батути за деца

Видове детски батути

По тип повърхност на батути

 -Водни- най-много се използват по морските курорти.

-Наземни – от името става ясно, че такива видове батути се използват на сушата. Има много видове наземни батути

По вид конструкция

 -Надуваеми – Големите детски надуваеми батути изискват постоянно включен компресор. Пазарът предлага огромно разнообразие от надуваеми батути: всякакви конфигурации, цветове, форми. Те са направени от материал, съдържащ PVC и някои други композити.Най-често тези батути се намират в зоните за отдих на децата, през лятото – в обществените градини, паркове.

-Мрежи

Мрежестите трамплини включват структури, в които има алуминиева рамка и еластично платно в центъра. В повечето случаи има висока мрежа около периметъра, която служи като защитна бариера. Броят на хората, които могат едновременно да скачат на такъв батут, се определя от производителя.

-Мини трамплини – Дизайнът им като цяло е много подобен на мрежести батути. Основната разлика е липсата на мрежа.

Детските трамплини са прекрасно място, където скачащите деца получават не само физическа активност, релакс и удоволствие, но и увеличаване на умствената дейност.

Проучванията показват, че подобни занимания пряко влияят върху представянето на децата, защото батутът учи детето да се контролира и да се концентрира, качествата, от които децата се нуждаят, когато се учат. Този оригинален спорт значително повишава самооценката на детето, докато той усвоява нови умения, умения да владее и управлява тялото си и изпитва положителни емоции от неизбежното постигане на успех.

Когато децата често правят упражнения върху батута и практикуват прилагането на нови елементи, те подсъзнателно – в процеса на игра и забавление – се научават да постигат целта.

В същото време в съзнанието на детето се запечатва разбирането, че постигането на дадена цел се случва с полагане на определени усилия, като в същото време постигането на целта може да бъде реално осъществено със забавление и с удоволствие!

Скачането на детските батути е невероятно полезна дейност за детския организъм.

Вижте как да направите фитнес у дома тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *