Препоръки за почистване на пластмасови тръби

Пластмасовите тръби трябва да се почистват с изключително внимание, тъй като материалът е доста податлив на механични повреди. Струва си да знаете, че гладката повърхност на пластмасовите тръби не корозира. Също така повърхностното замърсяване не се придържа добре към него. Въпреки това може да се стигне до запушване, тъй като мастните отлагания, косата, остатъците от храна постепенно запушват водния поток. За пластмасови тръби можете да използвате бутало или домакински химикали, които дават отличен резултат.

Почистване на пластмасови тръби

Един литър гореща вода, леко охладена, се влива в самия канал. Оставете за 20 минути и след това използвайте буталото.

Изсипете една чаша сода в канала и след това налейте няколко чаши гореща вода. Така се получава химическа смес, която трябва да почисти тръбите и да елиминира причината за запушването.

Изсипете половин чаша сода в мивката, след което налейте половин чаша обелен оцет. В този случай трябва да възникне химическа реакция, поради която се образува пяна. Ще бъде необходимо да затворите отвора с корк за няколко минути. В края на процедурата изсипете около 1 литър гореща вода в канала. В резултат на това всички отлагания по тръбите трябва да се разтворят и каналът да стане проходим.

Ако тръбата за източване е запушена поради голямото количество мазнини в нея, е необходимо да изсипете половин чаша сол и сода в тръбата за източване, след което да излеете един литър много гореща вода и да оставите за една нощ.

Пластмасовите тръби не издържат на почистване с агресивни химикали. Изплаквайте ги с вряла вода всяка седмица и ги почиствайте с бутало, за да предотвратите сериозни запушвания на тръбите.

И само ако никой от горните метода не помагат, си струва да се свържете с водопроводчик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *