Отслабване без йо-йо

Йо-йо ефект – какво трябва да знаем?

Всеки е чувал за йо-йо ефекта при свалянето на килограмите. Наблюдава се при рязкото сваляне на килограмите и след кратък период от време, килограмите се връщат отново, понякога дори в повече.

Причината за рязкото отслабване могат да бъдат различни – драстични диети, стрес или други състояния при които тялото приема значително намален брой калории. Това забавя метаболизма, променя случващите се биохимични процеси в тялото.

Рязкото отслабване води до загуба на мускулна тъкан, която има значителна роля в метаболизма. Тялото с по-голяма мускулатура има по-бърз и добър метаболизъм. При нарушаване и загуба на мускулната тъкан, този процес е нарушен.

Отслабване без йо-йо

Тялото се нуждае от определен брой калориии за да е здраво и да функционира правилно. Резкия спад на броя на калориите, освен вредено за фигурата, може да бъде вредно и за здравето. Голяма част от изгубените килограми са вода и мускулна маса.

Начин за излизане от ситуацията – щетите са поправими. При един здрав организъм е необходими да се възстанови баланса в храненето и повишаване на енергийната ефективност.

Какво следва да се знае за отслабването? Кога е възможен йо-йо ефект и как да не го допуснем при процеса на сваляне на килограми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *