Отоплителните радиатори

Напоследък в частното строителство на къщи традиционните видове отоплителни системи се заменят с подобрено оборудване и системи. Които създават по-комфортни условия в къщата. Собствениците на жилища често имат проблем с избора на отоплителните радиатори.

В тази статия ще направим подробно сравнение на отоплителните системи. Организирани с помощта на воден отопляем под, и системи, използващи отоплителните радиатори.

За нас можете да научите, ако се свържете на телефон: +359 2 971 7007.

Ние сме фирма за радиатори Тотал Терм ООД. Офис в София п.к.1505, кв. Редута, ул. „Атанас Узунов“ 59 (близо до зала „Фестивална“).

Разходи за настройка на системата

Ако сравните разходите за инсталиране на под с отопление с вода и радиатори, тогава инсталирането на традиционните радиатори ще струва на собственика на жилището по-евтино. Сложността на устройството за подово отопление е, че най-често е необходимо да се излее бетонна замазка върху тръбите. Да ги свържете към котела с отделна схема.

Преди да полагате тръби, основата трябва да бъде изолирана, за да не загрява земята. За да направите това, поставете слой изолация под тръбите – екструдирана пенополистирол (EPS) с дебелина от 30 до 120 мм.

Поради големия брой строителни работи, инсталирането на топъл под е по-скъпо от инсталирането на тръби с радиатори от котела около къщата. Изчислено е, че дори закупуването на оборудване за подово отопление е два пъти по-скъпо от закупуването на необходимия брой тръби и радиатори за отопление на помещение.

Ефективна работа

След инсталирането на оборудването системата се тества, тества се под налягане и се пуска в действие. Работата на всеки от тях изисква разходи. Какво е по-икономично – подово отопление или радиатори? Отговорът на въпроса е недвусмислен: подове с отопление с вода – най-икономичният начин за отопление на частна къща. Има няколко причини за това.

За нормална работа на ТР е необходимо водата в тръбите да се нагрява до 35 – 40 градуса по Целзий, а в радиаторите охлаждащата течност трябва да има температура 65–85 ° С. Дори ако окабеляването на тръби около къщата за радиатори и подово отопление се извършва от един котел, ефективността на подово отопление ще бъде по-висока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *