Отдалечена и гъвкава работа са ключови фактори в компенсационните пакети

Отдалечена и гъвкава работа са ключови фактори в компенсационните пакети, полезна информация от специалистите по отдалечената работа – informjobs.com

Отдалечената и гъвкава работа

До края на 2021 г. имаше близо 11 милиона работни места – повече от броя на безработните в САЩ. Като се има предвид колко стегнат е пазарът на труда, търсещите работа имат опции (като множество оферти!), когато решават къде да работят.

И докато заплатата все още е ключов фактор, гъвкавите и дистанционни опции за планиране сега играят огромна роля при повлияването на това решение. Това не означава, че работниците трябва да избират един пред друг. В опит да запълнят отворени роли, много търсещи работа откриват, че могат да получат много от гъвкавите опции, които искат, заедно със заплатата, която желаят.

Отдалечена и гъвкава работа – Какво има значение

Между 23 февруари 2022 г. и 7 март 2022 г. FlexJobs анкетира 1248 заети в момента хора. Попитахме кои компенсации и обезщетения са най-важни за тях. Докато заплатата беше отговор номер едно (83%), дистанционната работа изоставаше със 77%. Другите компенсации и обезщетения, които имат най-голямо значение за служителите, са:

Гъвкав график (63%)

Здравно осигуряване (63%)

Ваканционно време (62%)

Пенсионни планове (50%)

Обучение и образование (44%)

Специални фирмени предимства (35%)

Бонуси (34%)

Собствен капитал (21%)

Платен отпуск за отглеждане на дете (18%)

Някога считани за изключително незначително предимство, близо 29% от респондентите класират четиридневната работна седмица като най-важна.

Някакво прекъсване на връзката

Въпреки че работниците ясно дадоха да се разбере, че искат опции за отдалечена работа, като 57% заявяват, че ще напуснат работата си, ако не ги получат, някои компании не слушат. Над една трета (36%) от респондентите заявиха, че ще трябва да бъдат в офиса на пълен работен ден след пандемията. Други 28% очакват техният работодател да предложи хибридни графици, докато 23% очакват, че могат да останат напълно отдалечени. Останалите 11% обаче не знаят какви са плановете на компанията им!

Отдалечена и гъвкава работа – Парите имат значение

Над 38 милиона души са напуснали работата си през 2021 г., като мнозина казват, че ниското заплащане е основната причина. Когато попитахме участниците за техните заплати и бонуси за 2021 г., 50% казаха, че увеличението на заплатите и бонусите им са същите като предходната година. Двадесет и три процента казват, че са получили повече, докато 27% заявяват, че са получили по-малко.

Като се има предвид състоянието на пазара на труда, се чудехме дали компаниите предприемат действия за задържане на персонал. Близо три четвърти (71%) казаха, че компанията им не е направила нищо специално, за да задържи работниците. Въпреки това, 14% казаха, че тяхната компания е предложила уникални предимства на персонала, включително:

Опции за акции

Собствен капитал

Допълнително платено отпуск

Подаръчни карти

Бонус в брой, подписване или задържане

В допълнение към нарастването на дистанционната работа, друга фундаментална промяна на пазара на труда е прозрачността на заплащането. Близо 42% от респондентите казаха, че са обсъждали заплатата с колега, въпреки че 58% не са.

Компаниите също са по-прозрачни по отношение на заплащането, но изостават от персонала. Тридесет и пет процента от работниците казват, че компанията им не е прозрачна по отношение на заплащането. докато 32% казват, че компанията им е малко прозрачна, а 33% казват, че е много прозрачна.

Искам още

Без значение какъв вид повишение, бонус или други привилегии получиха работниците миналата година, Голямата оставка помогна на мнозина да се почувстват по-уверени при договарянето на по-висока заплата или да поискат повишение.

Нашето проучване установи, че близо половината (47%) се чувстват по-овластени и успешно са договорили заплатата си. Въпреки това, точно толкова хора съобщават, че се чувстват овластени (52%), но не са имали успешни преговори за заплати.

И не всеки се чувстваше достатъчно уверен, за да поиска увеличение на заплатата. Близо една трета (32%) казват, че се чувстват по-малко овластени през последната година, а 34% се чувстват приблизително същото.

Как да договорите заплатата си

Независимо дали става въпрос за нова работа или текущата ви роля, начина, по който позиционирате заявката си, ще повлияе на вашия успех. Освен че обяснявате защо струвате повече и използвате данни, за да подкрепите твърденията си, използвайте мощни фрази, които укрепват позицията ви.

Не водете с „меки“ думи или фрази:

Съжалявам

нуждая се

Проблемът е че

Мразя да питам

аз искам

Те отслабват молбата ви, като я формулират като извинителна или арогантна. Вместо това използвайте мощни фрази, които показват, че разбирате своята стойност, но сте отворени и гъвкави за компромиси:

можех да обмисля

Въз основа на моето изследване

ще ми е по-удобно

Можете ли да ми кажете за

Тези думи са силни, но не изглеждат толкова упорити. Те също са по-малко извинителни от горните фрази, като сигнализират, че сте готови да говорите.

Ето как може да изглежда това в действие:

Можете ли да ми кажете за другите предимства, които вашата компания предлага?

Проучих пазарния курс за тази индустрия. Като се има предвид комбинацията от моята квалификация и опит, би ми било най-удобно да приема заплата от…

След като чух за ролята, изглежда, че има нещо повече от това, което е в длъжностната характеристика. Можете ли да ми кажете как стигнахте до вашата фигура?

Винаги можете да попитате

В много отношения никога не е имало по-добър момент да бъдеш търсещ работа. И дори да не сте, сега може да е после.

Идеален момент да поискате от шефа си повишение. Няма да разберете, освен ако не опитате, а на този горещ пазар имате опции!

Независимо дали търсите нова работа или не сте получили желаното увеличение на заплатата, FlexJobs е вашият източник номер едно за легитимни, отдалечени, хибридни и гъвкави работни места. Нашата база данни се актуализира всеки ден с нови обяви за работа в повече от 50 кариерни категории. Присъединете се днес и започнете търсенето си или направете обиколка и научете как членството във FlexJobs може да изравни вашето търсене на работа!

Дали мога да работя от Дряновски манастир.

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО