Кухненска Йога

Кухненска Йога, интересна информация преведена и предоставена ни от професионални йога инструктори в Софияyogasofia.com

Кухненска йога: Възнаграждаващото изкуство да правиш

Али Крамър 19 ноември 2021 г

И аз имам същото отношение към готвенето. Моята книга, Модерна аюрведа: Ритуали, рецепти и средства за баланс, има голяма глава, пълна с рецепти. Честно казано, оставих тази глава за последно и редакторът ми трябваше наистина да ме заяжда за това. Не защото не обичам да готвя. Точно обратното е, обичам да готвя. Не използвам рецепти, поради което се противопоставих на написването им по категоричен начин. Предпочитам да импровизирам, да замествам и да се справям. Аз с любов наричам този подход „Кухненска йога“.

Нека обясня. В йога асаната се качваме на нашите постелки с куп сурови съставки. Ние имаме телата си такива, каквито са в този момент, за добро и за лошо. Нашата постелка и подпори са приборите за готвене, които служат на крайния резултат. Понякога, точно както в нашата йога практика, имаме време да бъдем в кухнята. Пускаме музика и отделяме време да накиснем сушен боб за една нощ, вместо да използваме консерва, или да изсушим цели подправки, вместо да разчитаме на предварително приготвени смеси от подправки.

Свалихме бижутата си, вързахме косата си, ако е необходимо, и привлякохме децата или партньор да мият, докато ходим. Има дегустация, смях и другарство. Фурната се загрява бързо и ножовете са остри и всичко се събира, за да създаде шедьовър. Колкото и прекрасно да е това, не е нещо, на което можем да разчитаме. Това означава ли, че трябва да хвърлим всичко и да поддържаме доставката на пица на бързо набиране?

Полезно

Много полезни и нтересни снимки с йога в кухнята, може да намерите в интернет. Снимките са с авторски права или със свободни права за достъп и повторно използване. Снимките може да видите ТУК

Източник: https://www.yogaanytime.com/blog/lifestyle/kitchen-yoga-the-rewarding-art-of-making-do

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО