Кое е най-ефективното устройство за тренировка

Устройство за тренировка

Вие мечтаете за големи доходи, а Вашият клиент – за плосък и релефен корем. Проблемът е, че всяка фитнес зала е подходяща за клиента да изпълни мечтата си. Вашата задача е да му предложите най-ефективния начин да го постигнете. Това повдига проблема с избора на уреда за тренировка. Какви са те? Кое ще донесе максимална полза за клиента и защо? Може би класическата лежанка?

Кое е по-добре: комбинирани или единични тренажори за пресата

В опит да спестите място и бюджет, можете напълно да забравите за целта на покупката си. Защо да плащате повече, ако можете да закупите един многофункционален симулатор? Проблемът е, че такива комбинирани модели са по-малко ефективни и по-малко привлекателни за целевата аудитория.

Най-добрият вариант е да закупите отделни уреди за пресата. Те са не само по-ефективни, но и не оказват психологически натиск върху посетителя: клиентът може да бъде объркан от факта, че той не е единственият, ангажиран със симулатора.

Силовите лежанки за уражнения са необходими за тренировки със собствено тегло

Лежанката не упражнява допълнително натоварване върху човешкото тяло. Тя се занимава изключително с телесното тегло, така че по време на упражнения на лежанката всички коремни мускули се активират.

Прес лежанките се предлагат в 2 разновидности: римски стол и обикновена, регулируема пейка. И двете устройства са насочени към трениране на мускулите на корема: спортистът се придържа с краката си към специални ролки, така че да са над нивото на тялото (обикновено 30 градуса нагоре). Изтеглянето на пресата от тази позиция е по-трудно, но много по-продуктивно.

Най-ефективното устройство сред тях е регулируемата лежанка. Този симулатор е в състояние да се адаптира към клиента, тоест можете да регулирате ъгъла на пейката. Колкото по-голям е ъгълът, толкова по-голям е натоварването и ефектът от упражненията.

Стойките под щангата са разделени в три категории:

-Силови рамки

Такива стелажи имат предпазни стопове, които няма да позволят на тежката щанга да падне и да повреди спортиста. В същото време застраховката е валидна към момента на упражняване. Препоръчваме точно такива модели за лежанки за всички, особено за тези, които ще тренират у дома сами.

-Разделно стоящи. Такива тренировъчни стойки имат независими опори, което е много удобно за практикуване с щанги, с различна дължина. В допълнение, тази версия е много мобилна и удобна за съхранение и движение.

-Смит машина. Това сериозно устройство е предназначено за строго вертикално движение на мряната. Наличието на водачи ви позволява да извършвате преса за пейка, докато седите и правите клекове. Симулаторът също е оборудван с голям брой предпазни спирки, което прави уреда най-сигурната и надеждна версия на тренировка в дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *