спецификите на пътеките

Спецификите на пътеките

Спецификите на пътеките – три основни правила

Спецификите на пътеките, цвета и материала на продукта, пътеките за спалня ще направят спалнята по-комфортна и много уютна.

Особеността на мекото покритие на пътеките за спалня е, че с тяхна помощ лесно се извършва зониране на стаята. Поставяйки килима, можете да отделите зоната за спане, като подчертаете нейната разлика от другите части на стаята. Формата и цветът на пътеките за спалня зависи от оформлението и характеристиките на дизайна. Наличието на големи геометрични шарки върху пътеките в спалнята също може да подчертае разделянето на стаята на няколко функционални зони.

Видове пътеки на спалня

Основните критерии за класифициране на пътеките за спалня са материалът и текстурата им.

 • Топъл пухкав вълнен килим ще изпълни спалнята Ви с комфорт. Приятно е да стъпиш на него с боси крака, ставайки от леглото. Въпреки това, грижата за вълнени пътеки за спалня е доста трудна. Ако искате да улесните почистването си, ориентирайте се към покупка на пътеки с къс косъм.
 • Пътеките за спалня от плат се считат за по-груб бюджетен вариант. Тяхната хетерогенна структура приятно масажира краката, така че ще бъде приятно да стъпите върху тях, въпреки твърдата структура на продукта.
 • Също така гладките по вид пътеки за спалня от естествени материали са подходящи за мястото, където си почивате и спите – те са по-топли и по-приятни на допир от синтетика.
 • Цветът на на пътеките за спалня зависи от това дали искате да го подчертаете като отделен елемент или да се впише в цялостния интериор на спалнята. Ярките пътеки за спалня изглеждат ефектно на фона на интериор, направен в меки цветове. Можете да комбинирате органично елементите на стаята, като изберете цвят, който да съвпада с цвета на корпусната мебел или стенния килим.
 • Богатият асортимент на пътеки за спалня в магазините, Ви позволява да изберете пътека за спалня с всякаква форма. В зависимост от въображението на дизайнера се използват овални, кръгли, правоъгълни, квадратни, както и с форма на диамант. Популярни са и килимите с абстрактна форма, които не приличат на класическите фигури.
бижу

Какво е предназначението на едно бижу?

Какво е предназначението на едно бижу?

Бижутата от благороден метал са аксесоари с художествена стойност. Благодарение на специалните техники за обработка едно бижу става толкова привлекателно, че искате да го получите. Художествената обработка включва следните процеси: леене, коване, щамповане, филигран, емайл, почерняване, диамантено рязане, родиево покритие и други техники.

Начини за изпозване

Може да се изненадате, но бижутата не са само това, което хората слагат на пръстите, шията, ръцете и краката си. Тази концепция е много по-широка.

Личните бижута са предмети, които поставяте върху тялото си. Най-често именно за тях говорят, когато имат предвид бижута.

Принадлежностите към тоалета са аксесоари, които допълват добре облеклото и имат практична употреба. Такива са например акцесоарите щипки за вратовръзки или копчета за ръкавели.

Аксесоари – продукти за тоалетни артикули. Може да бъде гривна за часовник или калъф за цигари.

Комплектите са групи бижута с едно и също художествено решение. Например колекции от бижута, състоящи се от пръстен и обеци. Можете да се запознаете с колекциите AQUAMARINE в специална секция на нашия уебсайт.

По-нестандартни предназначения

Артикулите за сервиране на маса могат да са бижутерия с практични приложения. Например, лъжици, вилици и поставки за чаши.

Също така бижутата включват часовници и икони, изработени от злато и сребро. Те могат да бъдат инкрустирани със скъпоценни или полускъпоценни камъни, за които ще говорим също в нашата поредица статии за бижутата…

Какъв материал бижу да изберем?

Бижута от злато или сребро – това е сто процента попадение в целта. Бижутата винаги са били индикатор за статус и форма на естетическо натрупване. Въпреки че жените ценят бижутата не само за това. От незапомнени времена те се стремят да се украсяват, да се открояват и да привлекат вниманието. И в това им помогнаха накити от злато, бижута от сребро, скъпоценни камъни.

Така или иначе, бижутата по поръчка са безпогрешен избор. Никоя жена няма да Ви упрекне, че „изумрудите не й отиват на очите“, че вече има нещо от този вид или, че вече сте го подарили миналата година. Не, вашият подарък ще бъде опакован с любов в ценна кутия, с гордост ще бъде показан на вашите приятели. Златна гривна или висулка на верига винаги ще бъде актуална.

електронна винетка

Предимства при закупуване на електронна винетка

Предимства при закупуване на електронна винетка

E-Vignette е електронната версия на стандартната винетка, която се използва в цяла Европа. Това е нов начин за плащане на платените пътища за моторни превозни средства с максимално допустимо тегло до 3500 кг.

Онлайн плащане на такси

Регистрирайки се, ще създадете своя личен потребителски акаунт за електронна винетка и ще получите възможността да управлявате вашите плащания. Можете да добавяте електронни винетки към вашия профил, дори ако не са закупени онлайн. Всичко, от което се нуждаете, е идентификационен номер, който е отпечатан на разписката за покупка, и номера на регистрационния номер. Това ви носи много предимства, включително:

Получаване на SMS напомняния

Включете напомняния за изтичане на електронната винетка, известия за началото на периода на валидност и друга информация, свързана с вашата електронна винетка. Можете да получите информацията по имейл, SMS или и двете. Услугата е безплатна.

Удобен за фирми

За по-голямо удобство компаниите, управляващи голям брой превозни средства, могат да импортират списък с регистрационните номера на превозните средства и да закупят електронни винетки за целия автопарк.

Поискайте оферта

Регистрираните клиенти могат да поискат оферта, преди да закупят електронната винетка и да използват дебитна или кредитна карта като начин на плащане. Плащането се извършва по банков път чрез онлайн банка или лично в банков клон. Възможно е заплащане на по-голям брой превозни средства едновременно при плащане по оферта.

Имайте достъп до доказателства за покупка и копия на фактури

Достъп до копия от касови бележки за покупка на електронните винетки по всяко време, независимо от мястото на покупка. Когато закупите онлайн, получавате и достъп до копията на фактурите за електронна винетка.

Прехвърлете правата за достъп до електронна винетка

Купихте ли електронната винетка за майка си, брат или партньор? Правото на достъп до информацията за електронната винетка може да бъде прехвърлено на друг регистриран клиент в онлайн магазина по всяко време, което позволява на този клиент да управлява напомнянията и другите функционалности на онлайн магазина.

Изпратете вашите заявки онлайн

Лесен начин да ни изпратите искания за възстановяване на суми за пропорционална стойност на електронната винетка и други приложения. Обработката на вашите заявки ще бъде по-бърза, по-удобна и икономична. Забравете за изпращането на документите с отнемащата време обикновена поща.

Евтини входни врати за частна къща

Евтини входни врати за частна къща: нюансите на избор

В тази статия ще разгледаме основните видове евтини входни врати по отношение на изброените изисквания и ще ви помогнем да определите най-добрата, както и ще ви кажем какво да търсите при избора.

За нас: Феникс Корект.

 • Шоурумът ни е в : гр. София, ул.“Г.С.Раковски 29″.
 • Телефон за връзка с нас: +359 877 300 789.

Каква трябва да бъде една базова входна врата на частна къща: основни изисквания

Добрите и в същото време евтини входни врати отговарят на две основни изисквания:

 1. осигуряват надеждна защита срещу проникване;
 2. не позволявайте на студен въздух да проникне от улицата в стаята.

Тези качества зависят, първо, от свойствата на материала, от който е изработена вратата, и второ, от конструктивните характеристики, по-специално от наличието на изолация.

Входните врати, евтини като цена са най-често метални, подсилени PVC профили, естествено дърво. Помислете за характеристиките на всеки тип материал.

Безопасност на eвтини входни врати за частна къща:

Евтини входни дървени врати

Дървените входни врати, които са евтини, за частна къща не са популярни, въпреки естетическите си предимства. Атрактивният външен вид е може би единственото предимство на дървото. Естествеността и екологичността, които се подчертават в рекламата, са съмнителни предимства: за да може продуктът да служи дълго време, масивът се третира с химически съединения. Когато е изложена на влага, дървената врата набъбва и се деформира. В допълнение, той не е достатъчно устойчив на взлом и не се различава в пожарна безопасност.

Евтини входни металопластични врати

Входните метало пластични eвтини входни врати за частна къща са изработени от PVC профил, подсилен с метална рамка. Те имат много предимства: добри топло- и звукоизолационни свойства, способност да издържат на температурни промени, устойчивост на влага, пожарна безопасност и достъпна цена. В същото време металопластичните врати не са без недостатъци. Те са по-малко издръжливи от металните, страхуват се от механични повреди. Няма да е трудно за натрапник да счупи крилото на вратата, дори ако вратата е оборудвана с брави против взлом. От гледна точка на естетиката металопластичните врати са много по-ниски от дървените и металните.

Етерично масло от риган

Колко е полезно използването на етерично масло от риган?

Области на приложение на масло от риган

Изследванията потвърждават, че използването на етерично масло от риган в продължение на 6 седмици под наблюдението на лекар може да се отърве от чревните паразити. Необходимо е да се приемат 1-3 капки масло в чаша сок или мляко 3 пъти на ден.

Въшките, дървениците, комарите и бълхите също се страхуват от това масло. Не е изненадващо, че се намира в някои органични репеленти.

Регулира менструалния цикъл

Риганът е наистина женско растение, приемането на което нормализира менструалния цикъл, възстановява кръвообращението в малкия таз и в матката.

Растителното масло, като оризово масло, се препоръчва по време на менопаузата. Той ще помогне да се справите с промените в настроението, повишеното изпотяване, горещите вълни и други симптоми на хормонален „експлозия“.

Противогъбични свойства

Някои човешки кожни заболявания причиняват опасни гъбични инфекции. Поглъщането и локалното приложение предпазва тялото от подобни заболявания.

Етерично масло от риган е най-ефективната билкова добавка в борбата с устойчиви на флуконазол (дифлукан) дрожди, според проучване, публикувано в Canadian Journal of Microbiology.

При гъбични инфекции на ноктите и кожичките се препоръчва локално приложение до 3 пъти на ден. Можете също да третирате обувките и чорапите си с етерично масло, разредено в топла вода.

Лекува артрит

Остео-, ревматоидният и подагрозният са трите най-често срещани вида артрит. Като правило те са придружени от болка, възпаление, нарушена подвижност на засегнатата става.

Карвакролът в риган стимулира специфични протеини от топлинен шок (HSPs), които са част от естествената противовъзпалителна защита на нашето тяло, включително срещу ефектите на артрита.

Трябва да се отбележи, че натуралното масло от риган е почти толкова ефективно, колкото морфина в борбата с болката. Лесно прониква дълбоко в кожата, достигайки до засегнатите тъкани.

За локално приложение смесете 1 капка от това масло с 5 капки зехтин или кокосово масло. Ако се приема вътрешно, добавете 2 капки масло от риган към чаша от любимия си плодов сок. Максималният период на лечение е 6 седмици, след което е необходима почивка от поне 2 седмици.

Структурата-на-сайта-и-неговата-оптимизация

Работа със структурата на сайта и неговата оптимизация

Работа със структурата на сайта и неговата оптимизация

Структурата на сайта и неговата оптимизация решава два проблема: удобство на посетителите и прозрачност за търсачките. Помислете за логиката на потребителя: ако това е магазин, тогава той трябва да има категории и филтри за търсене. Също така се създават нови страници за групите ключове, избрани в предишната стъпка.

Не забравяйте картата на сайта. Той ще „подскаже на търсачката кои страници да обхожда.

Вътрешна оптимизация на уебсайта

Какво е необходимо за вътрешната оптимизация на сайта?

Отстранете грешките, установени по време на проверките. Също така се отървете от дубликатите, защото търсачките ценят уникалното съдържание.

Ако CMS позволява, трябва да активирате автоматичен режим за генериране на метаданни и четими от човека адреси за страници. Имена като xvmnhgwvd-2 не са лесни за разбиране както от хората, така и от търсачките.

Не забравяйте да добавите микро-маркиране към кода на страницата, за да образувате информативни фрагменти в SERP, и го проверете.

Техническа оптимизация на сайта: напреднала степен

На този етап може да се наложи да подобрите или дори да напишете CMS „за себе си“. Например, ако трябва да внедрите нещо, което не е в стандартния комплект.

Друг важен момент при оптимизацията е скоростта на изтегляне. Ако в ерата на ранните интернет потребителите са чакали минути, сега срокът трае част от секундата.

За да ускорите сайта, използвайте:

 • Минималната необходима CMS конфигурация без ненужни плъгини.
 • Оптимизиране на графиката: използване на компресирани формати, предварително минимизиране на изображенията.
 • Намаляване на броя на скриптовете на страницата и минимизиране на техния размер.
 • Кеширане за браузъра и на ниво сървър за бързо обслужване на копие на непроменено съдържание.
 • CDN (Мрежа за доставка на съдържание) връзка, която ускорява изтеглянията поради по-късо разстояние до сървъра.
 • Облачни услуги като Amazon Web Services.

За защитен трансфер на данни, особено за магазини, активирайте https.

Повторно свързване на страници

Обмислените връзки между страниците имат забележим ефект. Тук роля играе прехвърлянето на „теглото“ или стойността на страницата в очите на търсачката и времето, прекарано в сайта, се увеличава, което също дава положителен сигнал за търсачките. Пренасочване на потребителите от незначителни към важни страници.

Още инфорцация за: структурата на сайта и неговата оптимизация

Какво е глутатион

Изводи и заключения за глутатиона

Изводи и заключения за глутатиона

Глутатионът е от съществено значение за тялото, за да се чувства и изглежда здраво. Ако ежедневната диета съдържа храни с основни хранителни вещества, тогава глутатионът се синтезира успешно в човешкото тяло. Но под въздействието на неблагоприятни външни фактори, небалансирано хранене и инфекции, синтезът на трипептида се забавя, което може да причини сериозни смущения в работата на целия организъм.

Възможно е да се компенсира дефицитът на глутатион с помощта на специални добавки и лекарства, но преди да ги използвате, трябва да посетите лекар, за да изчислите точно необходимата доза. Балансираната диета и умерената физическа активност спомагат за възстановяване на баланса на глутатиона в организма и удължават младостта.

Ние от клиника Ревив София можем да Ви бъдем полезни. Адресът ни е: гр. София, ул. Хенрих Ибсен №13,South Park Building, срещу Paradise Center.

Телефон за записване за преглед и терапия: +359 (0)876 442 445.

Какво е глутатион?

Глутатионът е мета-антиоксидантът на тялото ви. Има огромна способност да се бори с оксидативния стрес и да неутрализира вредните свободни радикали.

Химически казано, глутатионът е трипептид. Това означава, че се състои от 3 аминокиселини [1]:

 • Глутамат
 • цистеин
 • глицин

Всяка от тези аминокиселини играе важна роля в човешкото тяло. Когато се комбинират, за да образуват глутатион и с помощта на богат на сяра цистеин, те са суперсилни да отблъскват опасните свободни радикали, токсични лекарства и тежки метали. Този детоксикиращ механизъм предпазва клетките, дълбоките тъкани и органи в цялото тяло от дисфункция и заболявания. На пръв поглед глутатионът е подобен на други известни хранителни вещества. Глутатионът, витамин С и витамин Е действат като антиоксиданти.

Забележително е, че за разлика от повечето антиоксиданти – като ресвератрол и кверцетин – тялото ви може да произвежда глутатион. Просто се нуждае от правилните градивни елементи. Всъщност тялото ви трябва да произвежда глутатион, за да живеете здравословно. Учените дори предполагат, че нивата на глутатион в човешките клетки са отличен предиктор за продължителността на живота им .

И не става въпрос само за това какво тялото ви произвежда глутатион, а къде и как се случва. Глутатионът не се свързва само с повърхността на клетката ви – той се създава и живее във вашите клетки и е идеален за извършване на жизненоважната си работа.

Прочете още за: Какво е глутатион?.

Пране на матраци

Почистване и пране на матраци и мокети

Химически метод за пране на мокети

 

Има и химическо чистене на мокети и пране на матраци. Този вид почистване на мокетие напълно противоположен на предишния, излижен в горната статия, тъй като водата абсолютно не се използва при химическо чистене.

Химическото почистване на мокети се извършва, когато се използва специален прах, който се разпръсква равномерно по повърхността на мокетената повърхност и след това се втрива. След известно време прахът, който е абсорбирал мръсотията, се отстранява с обикновена мощна прахосмукачка. Основното предимство на този метод на почистване е, че след почистване можете веднага да ходите, да стъпвате по мокета, което не е възможно с мокро почистване и това несъмнено причинява неудобства.

Обадете се на професионалисти. Ние Фирма Brilliant cleaning сме на Вашите услуги.

Разгледайте и другите ни услуги за пране на матраци, мека мебел и други.

Можете да се свържете с нас на телефон: +359 885 787 821. Email: info@brilliant-cleaning.bg.

 

Последният и комбиниращ предишните видове почистване е почистване с пяна.

 

Този метод на почистване е нещо средно между сухо и мокро почистване. Специална почистваща пяна се втрива в килима и след това се отстранява с прахосмукачка за пране, тъй като пяната е мокра.

Сред разнообразието от подови настилки, мокетите с дълги купчини остават доста популярни, въпреки конкуренцията между удобен и много практичен ламинат и евтин линолеум.

Дългокосмести мокетени покрития са необичайно меки, безопасни, приятни, полагат се в детски и спални стаи. Но те ще изискват специално отношение и грижи от собственика си, както и повишено внимание.

 

За да се грижите за вашия мокет с дълъг и гъст косъм, ще се нуждаете от:

 • твърда метла
 • прахосмукачка
 • четка
 • парцали
 • сол
 • амоняк
 • газирана вода

Мокетът трябва да се почиства с прахосмукачка най-малко веднъж седмично. Зоните, които са склонни към особено силно замърсяване, като например повърхности, разположени в близост до работни места, пътеки към балкони и входове в помещения, трябва да се почистват с прахосмукачка поне веднъж на три дни. За да не се натрупва мръсотия, ко   то след това доста по-трудно ще бъде извлечена, дори и с най-силните машини.

професионална прахосмукачка

Тестване на професионална прахосмукачка

Тестване на професионална прахосмукачка

Торба за прах в професионална прахосмукачка. Тя може да бъде за еднократна или дългосрочна употреба. Зависи от материала, от който е направен. Хартиените торбички за прах обикновено са двуслойни, така че всички прахови частици могат да бъдат събрани. Тъканите са удобни, защото могат да се използват няколко пъти.

Фини филтри H.E.P.A. Те се използват за осигуряване на максимално почистване на помещението. Тези филтри са възможно най -ефективни и са предназначени за дългосрочна употреба. Те улавят дори най -малките прахови частици, алергени и цветен прашец.

 1. Ниво на шум

Нивото на шума на професионална прахосмукачка също е важен фактор при избора на такава. Наложително е да тествате прахосмукачката, преди да я закупите. Максимално допустимото ниво на шум е около 70 dB. Именно тази норма не причинява дискомфорт сред купувачите.

Сега на върха на популярността са роботизираните прахосмукачки. Това е нова дума в областта на технологиите за почистване. Робот -прахосмукачката е оборудвана с изкуствен интелект, поради което е предназначена за автоматично почистване на помещения. Това не само ще ви спести време, но и пари, защото ще издържи много по -дълго от стандартните прахосмукачки.

Каква трябва да е мощността на прахосмукачката?

Консумацията на енергия, като правило, е в диапазона 1500-2500 W, полезна или всмукателна мощност-350-500 W. За стандартно почистване на малък апартамент обикновено е достатъчна прахосмукачка със смукателна мощност 350-400 W.

Избираме правилната прахосмукачка

В нашето ръководство ще подчертаем плюсовете и минусите на различни видове устройства за събиране на прах – от торбични и циклонни до безжични и роботизирани прахосмукачки. И ние ще ви помогнем да намерите най -удобните. Нека поговорим за параметрите, върху които трябва да се съсредоточите. Нека да обърнем внимание на най -необходимите функции и да изброим пред какво можете да си затворите очите. Прочетете нашето ръководство.

Максимална консумация на енергия

Това е технически индикатор, който показва максималната консумация на енергия при блокиран двигател. При кабелните модели тя варира от 600 до 2400 вата. Този параметър говори повече за икономичността на устройството, отколкото за работната и смукателната мощност.

извозване на отпадъци

Класификация на отпадъците, които ще бъдат извозени като боклук

Всички отпадъци се класифицират по видове и типове. По вид отпадъците се класифицират като твърди битови отпадъци (ТБО), строителни и промишлени отпадъци. Затова трябва да се внимава при извозване на отпадъци.

Твърди битови отпадъци или ТБО

Това включва целия боклук, произтичащ от човешката дейност в ежедневието (оттук и името ТБО). Няма значение дали е работник или домакинство. Тези отпадъци се произвеждат в резултат на човешка дейност. Отпадъците могат да бъдат малки и големи.

Едно е сигурно: тя трябва да бъде транспортирана далеч от човешките местообитания, в противен случай тази територия скоро ще стане необитаема.

Големите отпадъци са стари мебели, домакински уреди, остатъци от строителни материали, използвани при ремонта на апартамент или къща (да не се бърка със строителни отпадъци) и пр. Малки отпадъци – всякакви отпадъци, от изгоряла кибрит до малки електрически съоръжения.

Строителен боклук

За разлика от големите твърди отпадъци, котлен камък играе важна роля тук. Всяка строителна площадка оставя след себе си купчина повредени бетонни изделия, парчета тръби и фитинги, парчета изолационни материали и др.

Според статистиката почти 30% от общите транспортни разходи се изразходват за извозване на отпадъци.

Тоест, всеки трети автомобил не носи строителни материали, а изважда неликвидни активи.

Индустриални отпадъци

Както в предишния случай, името подсказва естеството на събитието. В момента нито едно производство не е решило проблема със 100% нулеви отпадъци. Съвременните технологии позволяват да се използват суровини с максимална полза, обаче все още е далеч от пълния успех.

Всяка машина за дърво или метал обработва купчина отломки около нея за максимум час. По -големите производствени линии увреждат природата в много по -голям мащаб. Основната разлика от строителните отпадъци (с често пълно съвпадение на съставните елементи) е промяната в техническите им характеристики и физическите свойства.

При производството на нещо изходният материал се подлага на различни обработки. Няма значение дали е химически, термичен или друг вид, полученият боклук става в пъти по -опасен поради, например, по -голяма токсичност. Ако крайният продукт, напускащ фабриката, се обработва в съответствие с изискванията на екологичните стандарти, това не може да се каже за дървени стърготини, стърготини и метален прах.