Какво е адхезивна бондинг система?

Адхезивна бондинг система е едно от най-предпочитаните приложения в превантивната дентална медицина. Това е дентална терапия с композитни материали за промяна на цвета, формата и дължината на зъбите, както и премахване на трайно обезцветяване вътре в зъбите.

Този метод е особено предпочитан за запълване на диастеми (празнини между зъбите) и при лечение на обезцветяване. Това е техника, използвана за коригиране на проблеми с трайно обезцветяване и за създаване на естетична усмивка чрез промяна на дължината и формата на зъбите, така че те да бъдат по-видими и по-естетични.

Предимствата на метода бондинг са кратките срокове на терапия и приложение. Цената му е по-ниска в сравнение с други естетични процеси. Друго предимство на метода, което го прави предпочитан е, че загубата на вещество е минимална, а понякога и никаква. Когато се извършва от специалист с качествени материали, можете да получите естествен и естетичен резултат.

 

Как се извършва процедурата бондинг?

По време на изпълнение, бондинг материалът и композитният материал, имащи същия цвят като зъба, се нагрубяват след повърхността на зъба, след което материалите се втвърдяват със специална светлина и се полират. Това е безболезнено изпълнение, при което в повечето случаи не се изисква анестезия.

 

Колко време отнема методът бондинг?

Обикновено времето за обработка е от 30 до 60 минути на сесия. Това време обаче може да варира в зависимост от целта на имплантирането и броя на зъбите, които трябва да бъдат залепени.

 

Какви са резултатите от бондинга

Срокът на експлоатация и продължителността на използване на тези процеси е между 5 и 10 години в зависимост от качеството на използвания материал и уменията на зъболекаря, който извършва процеса. Ако е необходимо, процесът на бондинг може да се извърши върху вече бондиран зъб. Този процес няма възрастови ограничения и ви позволява да получите функционалност и естетичен вид във всички възрастови групи. Пациентът трябва да избягва отхапването на много твърди предмети и счупването на зъба.

Повече за адхезивна бондинг система тук.