Естествени инертни материали от местен произход

Естествени инертни материали от местен произход и техните многобройни предимства

Естествени инертни материали

Районът на Големите езера, включително Индиана, Илинойс, Мичиган, Уисконсин и Охайо, е район, богат на качествени природни инертни материали.
Доставка на инертни материали, селскостопански варовик, брониран каменен агрегат, асфалт, инертни материали за бейзбол, най-добър пясък за голф игрище, бункер пясък, доставчик на пясък за бункер, цимент, изпълнител на крайбрежно строителство, строителни агрегати, натрошен бетон, трошен камък, голф игрище и голф игрище, Инертни материали за спортни игрища, чакъл, INDOT, варовик, варовикова алея, морско строителство, пясък за голф игрище Pro/Angle, каменен камък, железопътен баласт, RCA рециклиран бетонен агрегат, рециклиран бетон, облицовъчни стени, река, каменна облицовка, пясък, брегова линия Инертни материали, шлака, спортна трева, топ дресинг, трапска скала
Shoreline Aggregate Solutions, Местни инертни материали, Индиана, Мичиган, Охайо, Уисконсин

Регион

Имаме щастието да живеем в район, богат на естествени инертни материали. Регионът на Големите езера, включително Индиана, Илинойс, Мичиган, Уисконсин и Охайо, е област, изобилстваща от качествени инертни материали.

Индиана е дом на едни от най-добрите добиви от варовик в страната. Южен Мичиган има много качествен пясък, а Северен Мичиган и Северен Уисконсин произвеждат най-финия гранит. В Охайо може да се намери красив силициев пясък за обличане на бункери за голф игрище.

Пътностроителната индустрия в този регион има късмет, че в близост има солидни, качествени строителни инертни материали. Естествените инертни материали, налични наблизо, спестяват пари и време, когато става въпрос за транспорт и логистика.

Доставената цена на метричен тон пясък и чакъл се удвоява на около 23 мили и се удвоява за натрошен камък на около 45 мили. Транспортирането на инертни материали на дълги разстояния е скъпо. Като такъв, не е изненада, че до 90 процента от проектите използват инертни материали в рамките на 50 мили от мястото за добив или кариера.

Shoreline доставя инертни материали като варовик, пясък и чакъл от различни места около Илинойс, Индиана и Мичиган. Това означава по-кратки разстояния до работната площадка и възможно най-ниски разходи за транспорт. Кариерите са стратегически разположени за бърза доставка на агрегати и конкурентни цени.

Кариера за гранит, Северен Уисконсин

Решения за инертни материали на брега, местни инертни материали, Индиана, Мичиган, Охайо, Уисконсин, гранитна кариера
Гранитна кариера, Северен Уисконсин
„Докато пътувам, намирам за интересно да разгледам различни други строителни агрегати, използвани в определени области“, обясни собственикът на Shoreline Aggregate Solutions Марк Норвил. „Понякога е толкова просто, колкото да погледнете цветовете на камъните, използвани в горния слой асфалт. Можете да получите общи идеи за инертните материали, използвани в пътното строителство. Ако камъните са бели или сиви, варовикът най-вероятно се предлага на разумна цена за количка в тази област. При скорошно пътуване до Юта забелязах пътя и асфалта с червен прах и червени камъни. След малко проучване научих, че имат варовик в близост до планината Wasatch, но те също използват много червен гранит, защото е лесно достъпен на по-ниска надморска височина.

Червен гранит

Червен гранит, използван в горния слой асфалт – пустинята Юта

Червен гранит се предлага и в района на Големите езера, но не се среща в пътното строителство.

Решения за инертни материали на брега, местни инертни материали, Индиана, Мичиган, Охайо, Уисконсин, гранитна кариера
Червен гранит инертни материали, брегови инертни решения
Планинската верига Уосач в Източна Юта. На снимката: Червен гранит, разбит от водния поток в продължение на хиляди години. Тук той улавя други парчета инертни материали, докато се стичаха и изсъхваха бързо в сухия климат. Тъй като е по-груб от пустинен пясък, червеният гранит се използва в бетонни смеси.

„Не би било рентабилно да се използва червен гранит тук в асфалт, тъй като не е толкова изобилен като варовик. Цената на превоза до камиона на материала около Големите езера би била твърде голяма, което би направило червения гранит лош избор за строителен материал като цяло, като асфалт за паркинги и пътища“, обясни Норвил.

Пясък

Друг естествен инертен материал, чието качество варира в зависимост от географското местоположение, е пясъкът Shoreline Aggregate Golf Course Bunker Sand
Друг агрегат, при който качеството варира в зависимост от географското местоположение, е пясъкът. Тъй като Мичиган се намира в центъра на Големите езера, той има огромно находище от фантастично качествен пясък, който може да се използва в множество приложения от производството на бетон до спортни игрища и голф игрища.
„Би било лесно да се предположи, че най-добрият пясък идва от пустинни региони като Юта – или че тъй като има толкова много пясък, транспортирането му може да се направи рентабилно“, каза Норвил. „Това не е така.“

Пустинен пясък не е подходящ за бетонни смеси; вятърът го носи по пресечен терен и го разбива. Не е достатъчно груб, за да свърже цимент и вода по начин, който би осигурил издръжливост. В пустинните райони пясъчната смес, включително разбитите гранити, образува бетонни смеси – въпреки че червеният цвят на гранита често е неоткриваем в втвърдения бетон.

Разположен в центъра на Големите езера, Мичиган предлага огромно находище на пясък с фантастично качество. Пясъкът на Мичиган работи за множество приложения от производството на бетон до спортни игрища и голф игрища.

Чакъл и речна скала

Типична пясъчна яма за Мичиган – също произвежда грахов чакъл и речна скала, които имат декоративни пейзажни приложения

Решения за инертни материали на брега, местни инертни материали, Индиана, Мичиган, Охайо, Уисконсин, пясъчна яма
Типична пясъчна яма за Мичиган – също произвежда грахов чакъл и речна скала, които имат декоративни пейзажни приложения
„Качеството на пясъка в Мичиган е несравнимо, защото е отложено от водата, когато районът на Големите езера се размрази след последния ледников период“, каза Норвил. „Ледът и водата се отдръпнаха, оставяйки едри речни скали и грахов чакъл, които имат различни приложения от декоративен ландшафтен дизайн до филтърни пакети за обезводняване.“

Марк Норвил, собственик, Shoreline Aggregate Solutions
Процесът на топене и отдръпване също оставя след себе си красив едър пясък със силата, необходима за свързване на бетон за тротоари, алеи, къщи и основи на сгради. Този пясък може да се пресява за по-фини пясъци, използвани в зидарията.

Бреговата линия доставя естествени инертни материали

Всеки продукт на Shoreline се придържа към най-високите индустриални стандарти и ще помогне за успеха на вашия проект. Разполагаме с голямо разнообразие от продукти от варовик за различни цели. Свържете се с нас за безплатна проба или оферта.

Навсякъде до кариерите има изградени пречиствателни станции за води

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО