Еко постелка за йога

Еко постелка за йога

Аксесоарите за йога са важни и служат добре

Калъф за постелката за йога

Ключовият момент при избора на постелка за йога е  наличието на калъф за постелката. Изобщо няма значение дали тренирате у дома, на открито или във фитнеса. Постелката има вероятност да се замърси, дори по време на транспортиране. Предимството на калъфа е, че той може да бъде лесно почистен от замърсявания. Освен това, това е допълнителна защита срещу всякакви повреди на Вашата постелка за йога.

Подложки

Еко постелка за йога. Съвременните подложки се предлагат в най-различни форми, така че изборът Ви ще зависи единствено от предизвикателствата, пред които сте изправени. Плътността им също се избира индивидуално, тъй като не всеки харесва, например, твърди подложки. Този тип реквизит е чудесен за правене на наклони и обърнати пози, упражнения за разтягане и отпускане на цялото тяло. За седнали и медитативни пози по-подходящи са кръглите опори.

Колани

 

Коланите за йога имат важна функция. В началото много трениращи изпитват дискомфорт при изпълнение на определени упражнения, така че ги правят не толкова успешно, като обръщат по-малко внимание на деформациите и напрежението. Коланите са проектирани така, че да можете да фиксирате в положението, от което се нуждаете, и да останете в него за необходимото време. Всички колани се регулират по дължина, което Ви позволява да променяте нивото на напрежение нагоре или надолу с течение на времето, в зависимост от нуждите на практикуващия. При производството на колани се използват трайни еластични материали, а дължината им може да варира от 150 до 250 cm.

Възглавниците за медитация при йога

Те са чудесен аксесоар за амбициозните йоги практики и тези, които искат да имат здрав гръбначен стълб. Най-често те са направени от естествени материали. Като пълнител производителите избират люспи от елда или пшеница, а покритието е пришито от плътна тъкан – например, чул. По този начин те са лесни за почистване – просто трябва да освободите възглавницата от пълнителя и да изперете калъфката. Възглавницата е създадена, за да улесни практикуващия да изпълнява много седящи асани. С нея няма да натоварвате мускулите си, което ще направи възможно удължаването на времето за упражнения, без да навредите на здравето си.